wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Produkty EKO » Nabiał bio (tylko stacjonarnie) » ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
01234567
0
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Dostępność: Na zamówienie

Czas wysyłki: Tylko odbiór własny

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA

Masa netto: 1

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj pochodzenia składników: -

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Cena: 17,20 zł

Chcesz dowiedzieć się więcej o produkcie - zadzwoń!

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
SKŁADNIKIlaktoza (z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych: drożdże kefirowe, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis.OPISZakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z MLEKA 2 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do MLEKA (od 1 do 3 l) ogrzanego do temperatury pokojowej (ok. 20-24 stopni Celsjusza). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury 37-43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry MLEKA. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1155 kJ/276 kcalTłuszcz - 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 60 gw tym cukry - 20 gBiałko - 8 gSól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu