wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Produkty EKO » Nabiał bio (tylko stacjonarnie) » ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO
01234567
0
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

Dostępność: Na zamówienie

Czas wysyłki: Tylko odbiór własny

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA

BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)

Masa netto: 2

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj pochodzenia składników: -

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Cena: 19,19 zł

Chcesz dowiedzieć się więcej o produkcie - zadzwoń!

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
SKŁADNIKI Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.OPISZakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czywzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.Fiolki ok 1,0 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1-3 l MLEKA pasteryzowanego (2 % tłuszczu) zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktuWartość energetyczna - 242 kJ/58 kcalTłuszcz - 2,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 gWęglowodany - 5,9 gw tym cukry - 5,6 gBiałko - 4,0 gSól - 0,13 gZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu