SKŁADNIKIcukier pudertrzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobiakukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty*, proszek do pieczenia* (skorbia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSypka mieszanka doprzygotowania ciast. Produkt bezglutenowySPOSÓB PRZYGOTOWANIA500g mieszanki połączyć z 250 ml MLEKA lub napoju roślinnego i 120 ml oleju. Dociasta można dodać ORZECHY, owoce, krople czekoladowe itp. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej formy lub foremek do muffinek. Piec 35-40 min wtemperaturze 170 st. CWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 1512 kJ / 361kcalTłuszcz: 2,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3gWęglowodany: 75 gw tym cukry: 26 gBłonnik: 4,8gBiałko: 5,2 gSól: 1,3 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać nasiona SEZAMuZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej25°C.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.