SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchegoWartość energetyczna: 698 kJ/169 kcalTłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 3,0 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 34 gBiałko: 17 gSól: 12,4 gJod: 17134 µg (11423 %)**WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionegoWartość energetyczna: 112 kJ/27 kcalTłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 1,1 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 6,3 gBiałko: 2,2 gSól: 0,68 gJod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.