wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Produkty EKO » Mąki i skrobie » Mieszanki » Mieszanka do wypieku chleba 5 ziaren bezglutenowa bio 475 g - bauck hof
0123456789
0
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 475 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 475 g - BAUCK HOF

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 3 dni

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)

Producent - nazwa i adres: BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE

Masa netto: 475

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Cena: 16,73 zł

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1443 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,3 g
Sól: 2,3 g 

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soje, orzechy, nasiona sezamu oraz łupin.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 225 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół
2. Mieszankę wymieszać z 475 ml letniej wody za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego
3. Mieszać ciasto do wyrobienia
4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem (25 x 10 cm) formy do pieczenia
5. Powierzchnię wygładzić łyżką zwilżoną w wodzie, następnie posmarować ją olejem
6. Ciasto naciąć na środku za pomocą noża zanurzonego w roztopionym tłuszczu. Chleb piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni Celsjusza przez 50-60 minut
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremy i pozostawić go do wystudzenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.





Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu