wyszukiwanie zaawansowane
» » Jak wykorzystać czerwoną porzeczkę.

Kontakt

  • E-mail:biuro@ekosklepbio.pl
  • Telefon89 52 74 999
    784 019 992
  • Skypeekosklep.wszystkodlazdrowia
  • Godziny działania sklepu_______________________________________________________ pn-pt.: 9.00 - 18.00 _____________________________ sobota 10.00 - 14.00

Jak wykorzystać czerwoną porzeczkę.

Data dodania: 22-06-2016 Wyświetleń: 460

Dlaczego pić świeżo wyciśnięty sok z czerwonej porzeczki?
Zobacz, co w sobie ma.

alt

Wartość odżywcza czerwonej porzeczki (w 100 g)


Wartość energetyczna - 65 kcal
Białko ogółem - 1.4 g
Tłuszcz - 0.20 g
Węglowodany - 13.80 g (cukier 7.37)
Błonnik - 4.3

Minerały

Wapń - 33 mg
Żelazo - 1.00 mg 
Magnez - 13 mg
Fosfor - 44 mg 
Potas - 275 mg
Sód - 1 mg 
Cynk - 0.23 mg

Witaminy

Witamina C - 41 mg
Tiamina - 0.040 mg
Ryboflawina - 0.050 mg
Niacyna (PP, B3) - 0.100 mg
Witamina B6 - 0.070 mg
Kwas foliowy - 8 μg
Witamina A – 42 IU
Witamina E - 0.10 mg
Witamina K - 11.0 μg

Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference


Poza tym porzeczka jest niezwykle wydajna w wyciskarce. Zobacz ile wychodzi soku, a ile pulpy. Imponujące.

alt

Poza tym z wyciskarki BIOCHEF otrzymujesz świetną bazę do przetworów. Już przesianą i gładką.

alt

 
Przejdź do strony głównej