Jak wykorzystać czerwoną porzeczkę.
Data dodania: 22-06-2016
Wyświetleń: 2920
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Soki
Dlaczego pić świeżo wyciśnięty sok z czerwonej porzeczki?
Zobacz, co w sobie ma.
Poza tym porzeczka jest niezwykle wydajna w wyciskarce. Zobacz ile wychodzi soku, a ile pulpy. Imponujące.

Poza tym z wyciskarki BIOCHEF otrzymujesz świetną bazę do przetworów. Już przesianą i gładką.

Zobacz, co w sobie ma.
Wartość odżywcza czerwonej porzeczki (w 100 g)
Wartość energetyczna - 65 kcal
Białko ogółem - 1.4 g
Tłuszcz - 0.20 g
Węglowodany - 13.80 g (cukier 7.37)
Błonnik - 4.3
Minerały
Wapń - 33 mg
Żelazo - 1.00 mg
Magnez - 13 mg
Fosfor - 44 mg
Potas - 275 mg
Sód - 1 mg
Cynk - 0.23 mg
Witaminy
Witamina C - 41 mg
Tiamina - 0.040 mg
Ryboflawina - 0.050 mg
Niacyna (PP, B3) - 0.100 mg
Witamina B6 - 0.070 mg
Kwas foliowy - 8 μg
Witamina A – 42 IU
Witamina E - 0.10 mg
Witamina K - 11.0 μg
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference
Poza tym porzeczka jest niezwykle wydajna w wyciskarce. Zobacz ile wychodzi soku, a ile pulpy. Imponujące.

Poza tym z wyciskarki BIOCHEF otrzymujesz świetną bazę do przetworów. Już przesianą i gładką.

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Soki