Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 3 dni
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
Masa netto: 150
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%
OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.