wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Pulpa - co z niej zrobić » Ciasato marchewkowe z pulpy
0123456789
0
Kontakt
  • Ekosklep Zdrowa Żywność Ekologiczna Olsztyn
  • E-mail:biuro@ekosklepbio.pl
  • Telefon89 52 74 999
    784 019 992
  • Godziny działania sklepu_______________________________________________________ pn-pt.: 9.00 - 17.00 _______________________________ sobota 10.00 - 13.00

Ciasato marchewkowe z pulpy

Data dodania: 05-11-2015 Wyświetleń: 1413


Zaczęliśmy eksperymentowanie i jego rezultat jest następujący:
przepis na cisto marchewkowe z wiórkami z marchewki ( z wyciskarki BioChef)
Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki marchewkowych wiórów
- 1 szklanka mąki orkiszowej (typ 750 lub 1050)
- 0,5 szklanki oleju 
- 0,5 szklanki płynnego miodu 
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta soli
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki płatków owsianych do wysypania foremki

W jednym naczyniu łączymy składniki składniki sypkie, w drugim mokre. Mokre przesypujemy do sypkich i mieszamy do całkowitego ich połączenia. Dodajemy rodzynki. Ciasto przelewamy do keksownicy posmarowanej olejem i obsypanej płatkami owsianymi. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 45-50 minut do tzw. "suchego patyczka".

Można także "wióry" wrzucić do podstawowego przepisu na muffinki , dodać przyprawy piernikowej i nieco bakalii i z efekt super!


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Pulpa - co z niej zrobić
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu